وبلاگ فروشگاه کود و سم بوتانیکا

مقالات و مطالب اموزشی بوتانیکا

۱۳۹۹-۰۸-۰۶
مزایا  و معایب کود ارگانیک

مزایا و معایب کود ارگانیک

غذای ارگانیک به غذایی اطلاق می گرد که بدون استفاده از آفت کش ها و علف کش های مصنوعی و ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیک تولید شده باشند

فواید زراعت ارگانیک:

  • ۱)در کشاورزی ارگانیک آب توسط مواد شیمیایی آلاینده مانند کودهای مصنوعی، آلوده نمی گردد.
  • ۲)در کشاورزی ارگانیک تعادل اکوسیستم و حاصلخیزی خاک حفظ می گردد. فرسایش خاک نیز تا ۵۰ درصد کاهش می یابد.
  • ۳)تنوع زیستی در زمین های زراعی ارگانیک ۵۷ درصد بیشتر است. (به علت عدم استفاده از سموم آفت کش و علف کش)
  • ۴)کشاورزان در معرض سموم و آلاینده های کمتری قرار می گیرند
  • فواید مصرف مواد غذایی ارگانیک:

    • - ارزش غذایی بالاتری دارند. میزان ویتامین C ، کلسیم، منیزیوم، آهن و فسفر در مواد غذایی ارگانیک بیشتر است.
    • - مواد غذایی ارگانیک حاوی آنتی اکسیدان بیشتری می باشند. در مواد غذایی ارگانیک آنتی اکسیدان PHENOLIC بیشتر یافت می گردد (۵۰ درصد بیشتر از محصولات غیر ارگانیک). چرا که آفت کشهای مصنوعی تولید این مواد را در گیاهان کاهش داده اما کودهای حیوانی و آلی بکار رفته در کشاورزی ارگانیک تولیدآنها را افزایش می دهد.
    • -کمتر سمی هستند. محصولات ارگانیک سالم تر بوده و به بقایای آفت کشهای آلی کمتر آلوده می باشند. همچنین این محصولات فاقد افزدنی های غذایی بوده و طبعا سالمتر می باشند.
    • -خوشمزه و خوش طعم تر هستند. یکی از دلایل آن این است که محصولات ارگانیک پس از برداشت در مدت زمان کمتری بدست مصرف کننده رسیده و تازه تر می باشند. و همچنین در محصولات تهیه شده به روش سنتی، با فرآوریها و دستکاری هایی که بروی آنها صورت می گیرد تنها به ظاهر، رنگ، بالا بردن ماندگاری، افزایش تولید و مقاوم کردن آنها در برابر صدمات ناشی از حمل و انبار داری توجه می شود و نه کیفیت و ارزش تغذیه ای آن.
    • -تولید کنندگان محصولات ارگانیک از استانداردها و دستورالعمل های بسیار سخت گیرانه ای تبعیت می کنند که احتمال آلوده شدن اینگونه محصولات به هر گونه مواد شیمایی و سمی منتفی می باشد.
    • محصولات ارگانیک
    • برتری کود ارگانیک به شیمیایی:

      - کود ارگانیک موجب تغذیه گیاه و هم تغذیه خاک میشود . ولی کود شیمیایی فقط برای تغذیه گیاه بوده و کاهش حاصلخیزی خاک را در پی دارد.
      - کود ارگانیک تمامی ۱۲ عنصر مورد نیاز گیاه را فراهم نموده و در اختیار خاک قرار میدهد ولی کود شیمیایی تنها ۳ عنصر NPK را تامین مینماید .
      - کود ارگانیک با آزاد سازی مواد معدنی به صورت تدریجی باعث افزایش جذب بهتر برای گیاه میشود ولی کود شیمیایی موجب تسریع آزادسازی مواد مغذی و در نتیجه کاهش دوره جذب عناصر مغذی برای گیاه میشود .
      - کود ارگانیک موجب افزایش فعالیت و تبادل کاتیونی و همچنین تثبیت فوق العاده عناصر مثبت درخاک میشود . ولی کود شمیایی مواد مغذی در فصول بارانی براحتی آب شویی میشوند .
      - کود ارگانیک باعث پیشگیری از بیماریها و آفات و کاهش شوری خاک میشود ولی کود شیمیایی افزایش سختی خاک و هدف آسانی برای بیماریها و حشرات زیانبار میباشد .
      - کود ارگانیک غیر سمی بوده و نیاز آنها به انرژی ( گاز کربنیک ) برای تولید کمتر است ولی کود شیمیایی باعث آلودگی آبهای زیر زمینی و از بین رفتن حشرات و حیوانات مفید می شود .
      - کود ارگانیک از مواد خام طبیعی ساخته شده است ولی در کود شیمیایی فرآیند تولید آن از بسیاری ازمنابع تجدید ناپذیر استفاده میشود . که موجب کاهش شدید فسفات میگردد
      - کود ارگانیک به ساختمان ماده آلی در خاک کمک میکند ولی کود شیمیایی با نسبت کم کربن به نیتروژن باعث کاهش مواد آلی خاک و در نتیجه کاهش حاصلخیزی خاک میشود .
      - کود ارگانیک دارای مواد طبیعی است که بطور منظم باعث افزایش عملکرد کیفی و کمی خاک می شود ولی کود شیمیایی با افزایش نیترات و نیتریت موجود در گیاه که پس از مدت زمان طولانی استفاده شده است باعث کاهش کیفیت محصول میشود .

    • - کود ارگانیک زمانی که به درستی استفاده شود ، احتمال ریشه سوزی در گیاه بسیار کم میباشد ولی کود شیمیایی از نمک های معدنی حاصل میشود که در صورت مرغوب نمودن یا استفاده نادرست باعث از بین رفتن ریشه گیاه و همچنین میکرو ارگانیزم های خاک میشود
    • معایب کودهای ارگانیک:

      ۱-گران قیمت هستند.
      ۲-تولید و عرضه آنها بسیار محدود است.

 


برای ارسال نظر شما باید وارد شوید.

Copyrights © 2020تمام حقوق مادی و معنوی متعلق به فروشگاه کود و سم بوتانیکا می باشد

طراحی توسط شرکت ساتین پرداز مهان

 

X